Vertrouwenscontactpersoon

TPC De Hellekens hecht veel waarde aan een veilig sportklimaat voor al haar leden. Wij willen een vereniging zijn waar iedereen zich welkom voelt. Een vereniging waar iedereen lekker kan sporten en gezellig kan samenzijn. Toch kan het gebeuren dat je dat niet zo ervaart. Als dat jou gebeurt, vinden we dat heel vervelend. We vinden het belangrijk om daar als club met je over in gesprek te gaan. Dat is zeker belangrijk als het gaat om ongewenst gedrag.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

 

Wat doet de VCP

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder zelf gebeuren, jij blijft zelf de regie in handen houden. De VCP is onafhankelijk en jij kunt als melder anoniem blijven als je dat prettig vindt, tenzij er direct ernstig gevaar dreigt voor jezelf of anderen. De melder en de VCP stemmen dit samen af.

 

Onze VCP bij TPC De Hellekens

Jos de Veer is binnen onze vereniging onze Vertrouwenscontactpersonen (VCP).

Over Jos

Jos woont in Hapert, 65 jaar oud, ondernemer, 2 kinderen, 1 kleinkind, actief padeller, lid van onze vereniging sinds 2015 en gezien zijn senioriteit en levenservaring iemand, waarbij je je verhaal in alle vertrouwen kwijt kunt. Hij kan heel goed luisteren, zonder te oordelen en is prima in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden.

Uiteraard hoopt hij, dat het niet nodig is om binnen onze vereniging gebruik te maken van zijn functie als VCP, maar schroom niet om dat wel te doen in de situaties als hiervoor beschreven.

Hoe kun onze VCP bereiken? Via het e-mailadres vcp@dehellekens.nl en onder telefoonnummer 06-55459669 kun je contact leggen met onze VCP, Jos de Veer. Hij neemt dan z.s.m. contact met je op. Let op: het e mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.

 

Algemene gedragscode

Gedragscode voor de tennis en padelouder

Gedragscode voor de verenigingsvrijwilligers