Informatie voor nieuwe leden

Wat leuk dat we jou mogen verwelkomen bij Tennis- en PadelClub De Hellekens.

Graag maken we je wegwijs binnen onze vereniging. Uiteraard kan je voor meer informatie ook altijd contact met ons opnemen of een kijkje nemen op deze website. We wensen je heel veel tennis- en padelplezier bij onze vereniging.

Tennis

We beschikken over 5 ace-court banen. Dankzij de winterharde ace-court banen kan er het gehele jaar getennist worden, behalve wanneer er sneeuw op de banen ligt of als het dooit.

Na het tennissen dienen de banen geveegd te worden. Dit doe je door een rondje te lopen met het sleepnet over de gehele baan, van buiten naar binnen.

Op alle banen is het verplicht op tennisschoenen te dragen.

Padel

Sinds maart 2021 hebben we 6 padelbanen. Ook deze banen zijn 12 maanden per jaar bespeelbaar (m.u.v. sneeuw of dooi).

Op alle banen is het verplicht om tennis/padelschoenen te dragen en deze dienen zand- en gravelvrij te zijn.

Ledenpas

Als lid van de vereniging ontvang je de KNLTB-ledenpas. Deze pas is een identiteitsbewijs voor op de club, bij toernooien of competitie. Daarnaast geeft deze pas toegang tot de toiletgroep en de AED, ook indien het clubhuis gesloten is.

Training

Wil je je tennis- of padelskills verder ontwikkelen? Voor beide sporten worden er trainingen georganiseerd, voor beginners en gevorderden, voor junior- en seniorleden. Op de pagina’s Tennis-Training en Padel-Training vind je meer informatie.

Competitie

Er zijn diverse competitiesoorten voor zowel tennis als padel. De duur van een competitie is vaak 7 weken. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Inge Sluis via ingevandevorst@hotmail.com.

Op zoek naar tennismaatjes?

Het hele jaar door wordt er op meerdere dagdelen per week getost, waarbij we elk half uur tennispartijtjes indelen, in wisselende samenstellingen. Ook voor nieuwe leden een leuke en makkelijke manier om andere leden te leren kennen. Zorg wel dat je minimaal 5 minuten voor aanvang aanwezig bent zodat we je op tijd kunnen indelen.

De toss tijden zijn:

  • Dinsdag- en woensdagmorgen 09.00-11.00u
  • Woensdagavond vanaf 19.30u
  • Zondagochtend 10.00-12.00u

Op zoek naar padelmaatjes?

We hebben een aantal whatsapp groepen aangemaakt om padelmaatjes te vinden. Deze zijn ingedeeld op niveau, van beginners tot verschillende niveaus, zodat iedereen het kan gaan spelen. Wil je toegevoegd worden aan één van deze whatsapp groepen? Mail dan naar padel@dehellekens.nl.

Verlichting op de tennisbanen

Om gebruik te maken van de verlichting kan je, tegen betaling van € 5,- borg, een sleutel ophalen bij Wil van de Vorst, Molenstraat 24, Hapert (tel. 0497-381961). Bij inlevering krijg je het bedrag terug.

Introducee

Het is leuk om jouw enthousiasme voor padel en tennis te kunnen delen met een introducee. Daarom is het mogelijk om een introducee mee te nemen. Hiervoor vragen we een vergoeding van € 5,- per introducee. Aanmelden van een introducee kan door een bericht te sturen naar ledenadmin@dehellekens.nl o.v.v. de naam van de introducee en het tijdstip dat je wilt spelen. De baan wordt dan voor je gereserveerd. Het is niet toegestaan om zonder registratie te spelen.

NB Gezien de huidige drukte op de banen is het meenemen van een padel introducee momenteel alleen toegestaan in de daluren (maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00u en in het weekend van 13.00-23.00u).

Hand- en spandiensten

De bar in ons clubhuis draait op vrijwilligers. In het jaar dat je lid wordt ben je vrijgesteld van het draaien van een bardienst. Vanaf het tweede jaar verwachten we dat je 2x per jaar een bardienst draait. Je kunt dit ook afkopen voor € 40,- per keer.

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers bij activiteiten of onderhoud van het park. Heb je interesse om op deze manier iets voor de club te betekenen en zo snel nieuwe mensen te leren kennen? Neem dan contact op via nolly@dehellekens.nl